Kimlarga qovun yeyish mumkin emas?

    Salomatlik 6 Avgust 2020 1860

    Qovun - kaliy, magniy, temir, S va R vitaminlariga boy, chanqoqni bosadi, qonda xolesterin darajasini pasaytiradi.

    Qovunni sovuq suv, sut yoki spirtli ichimliklar bilan aralashtirib, isteʼmol qilish mumkin emas. Buning oqibatida oshqozon buzilishi hech gap emas. Bu haqda Rospotrebnadzor RIA Novostiga maʼlumot berdi.

    Qovun – hazmi nihoyatda ogʻir boʻlgan mahsulot hisoblanadi, shuning uchun uni och qoringa yoki ovqatdan keyin yeyish mumkin emas. Qovunni ovqatlanish oraligʻida tanovul qilish kerak, agar tarkibida zararli moddalar boʻlsa, ular poʻchoq yaqinida boʻladi, bunga eʼtibor berish zarur.

    Rospotrebnadzor diabet, oshqozon yara kasalligi bilan ogʻrigan bemorlar, shuningdek, homilador va emizikli ayollarga qovun yeyish man etiladi.

    Qovun - kaliy, magniy, temir, S va R vitaminlariga boy, chanqoqni bosadi, qonda xolesterin darajasini pasaytiradi va asabni tinchlantiruvchi omil sifatida qoʻllaniladi.