Avvalo, mutaxassis tez tayyorlanadigan boʻtqani ertalabki parhezdan chiqarib tashlashni tavsiya qildi, chunki u qondagi qand miqdorini keskin oshirib, insulin chiqishini qoʻzgʻatadi.
Shuningdek, “zararli nonushta” roʻyxatiga sut yoki sharbat qoʻshilgan yormalar, sendvich va murabbo ham kiritildi.
Bundan tashqari, Kononenko yangi sharbatning afzalliklari haqidagi afsonani bekor qildi. Uning soʻzlariga koʻra, sharbat tarkibida juda koʻp shakar boʻladi. Fruktoza miqdori mevaning turiga bogʻliq.
“Bir tomondan, bu glyukoza, ikkinchidan, fruktoza. Barcha fruktoza tezda jigarga oʻtadi va yoqqa aylanadi. Shu tufayli biz vazn orttiramiz”, — deya xulosa qildi u.









