Xonadagi muhit ovqatning ta'miga qanday ta'sir qiladi? Bu bo‘yicha qiziqarli tajriba o'tkazildi

    Italiyalik sanoat dizaynerlari va psixologlari atrof-muhit qandaydir tarzda oziq-ovqat taʼmiga taʼsir qilishi mumkinligini tajriba orqali sinab ko‘rdi. Maʼlum bo‘lishicha, bu gipoteza maʼnosiz emas.

    O‘z gipotezalarini sinab ko‘rish uchun olimlar tadqiqot ishtirokchilariga shakar miqdori past bo‘lgan apelsin sharbatini berishdi. Ishtirokchilar sharbatni turli sharoitlarda ichishdi.

    Birinchi eksperiment qizil dekoratsiyali, yuqori chastotali shovqin va issiq xonada o‘tkazildi. Ikkinchi eksperiment esa past chastotali fonda bo‘lgan salqin yashil maydonda bo‘ldi.

    Natijalar shuni ko‘rsatdiki shovqin, qizil dekoratsiyali xonada sharbat tinch bo‘lgan maydonga qaraganda tajriba ishtirokchilariga shirinroq bo‘lib tuyuldi. Mutaxassislar shuni inobatga olgan holda, muhitni o‘zgartirish, ovqatlanish va ichishda, shakarni kamroq isteʼmol qilishga olib keladi, degan xulosaga keldi.