Chunki, achchiq oziq-ovqat tarkibidagi biologik faol moddalar "yomon" xolesterinni kamaytirishi va trigliseridlarning sog‘lom darajasini saqlab turishi mumkin
Achchiq ovqat umrni uzaytiradi
Garvard sog‘liqni saqlash maktabi tomonidan o‘tkazilgan tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, kuniga bir marta achchiq ovqat iste’mol qilish kasalliklardan o‘lim xavfini 14 foizga kamaytiradi.
11 oyda Oʻzbekistonga turistlar tashrifi ilk bor 10 milliondan oshdi
- Vanguard: Nigeriyadagi masjidda portlash yuz berdi
- Namanganda “Koʻmir taʼminot” MCHJ mansabdoriga nisbatan jinoyat ishi qoʻzgʻatildi
- 2026-yilda rasmiy sanalarni nishonlash davrida qo‘shimcha ishlanmaydigan kunlarni belgilash va dam olish kunlarini ko‘chirish to‘g‘risida
- Gulshan Alimardonovaga avtomobil sovgʻa qilindi
- 2026–2030-yillarga mo‘ljallangan Bolalarni zo‘ravonlikning barcha shakllaridan himoya qilish strategiyasini tasdiqlash to‘g‘risida
Paragvay Prezidenti rasmiy tashrif bilan Oʻzbekistonda boʻladi
- Toshkent irrigatsiya universitetining “Suv diplomatiyasi” magistratura yoʻnalishiga xalqaro maqom beriladi
- O‘zbekiston xalqiga bayram tabrigi
- Oʻzbekiston Prezidenti barqaror rivojlanishni taʼminlash uchun tinchlik va ishonchni mustahkamlash muhimligini taʼkidladi
- Nodirbek Abdusattorov London Chess Classic 2025 chempioni boʻldi
- Podmoskovyedagi maktabda o'smirning odamlarga pichoq bilan hujum qilishi oqibatida bir bola hayotdan ko'z yumdi