Chunki, achchiq oziq-ovqat tarkibidagi biologik faol moddalar "yomon" xolesterinni kamaytirishi va trigliseridlarning sog‘lom darajasini saqlab turishi mumkin
Achchiq ovqat umrni uzaytiradi
Garvard sog‘liqni saqlash maktabi tomonidan o‘tkazilgan tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, kuniga bir marta achchiq ovqat iste’mol qilish kasalliklardan o‘lim xavfini 14 foizga kamaytiradi.
AQShda sun'iy intellekt qancha ish o'rinlari qisqarishiga olib kelgani hisoblab chiqildi
- Toshkent hayvonot bogʻida yoʻlbarsga qorga qoʻshib tosh otganlar aniqlandi
- Qishki taʼtil munosabati bilan qoʻshimcha poyezd qatnovlari yoʻlga qoʻyiladi
- Surxondaryoning salohiyatini yanada toʻliq ishga solish boʻyicha vazifalar belgilab berildi
- 2025-yilda ogʻir turdagi jinoyatlar soni kamaydi, faqatgina nomusga tegish jinoyati koʻpaydi — IIV
- Buxoroning “Sofi oshi” milliy taomi ham patentlandi
Toshkent irrigatsiya universitetining “Suv diplomatiyasi” magistratura yoʻnalishiga xalqaro maqom beriladi
- Paragvay Prezidenti rasmiy tashrif bilan Oʻzbekistonda boʻladi
- O‘zbekiston xalqiga bayram tabrigi
- Oʻzbekiston Prezidenti barqaror rivojlanishni taʼminlash uchun tinchlik va ishonchni mustahkamlash muhimligini taʼkidladi
- Nodirbek Abdusattorov London Chess Classic 2025 chempioni boʻldi
- Podmoskovyedagi maktabda o'smirning odamlarga pichoq bilan hujum qilishi oqibatida bir bola hayotdan ko'z yumdi