E100–E199 – bo'yoqlar;
E200–E299 – konservantlar;
E300–E391 – oksidlanishga qarshi va kislotalikni me'yorlovchi moddalar;
E400–E481 – stabilizatorlar, emul`gatorlar va quyuqlashtiruvchi moddalar;
E500–E585 – boshqa turdagi qo'shimchalar;
E600–E699 –ta'm va hidni kuchaytiruvchi moddalar;
E700–E899 – yangi turdagi moddalar
Mamlakatimizda oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarishda bolalar va o'smirlar salomatligiga salbiy ta'sir ko'rsatuvchi konservantlar - E242 (Dimethyldicarbonat), E237 (Sodium formate), E238 (Calcium formate)ni qo'llash taqiqlangan.
* Kodeks Alimentarius (lot. Codex Alimentarius - Oziq-ovqat kodeksi) - FAO va JSSTning Oziq-ovqat standartlari va qoidalarini amalga oshirish bo'yicha Xalqaro komissiyasi tomonidan qabul qilingan xalqaro oziq-ovqat standartlari to'plami hisoblanadi. Kodeks standartlari asosiy oziq-ovqat mahsulotlari - qayta ishlangan va yarim tayyor, shuningdek qayta ishlanmagan mahsulotlarni qamrab oladi.