Qanday mahsulotlar saraton yuzaga kelishiga olib keladi?

    Sog'lom ovqatlanish saraton xavfini kamaytirishga yordam beradi. Bu haqda onkolog Yevgeniy Cheremushkin aytib o'tdi.

    Shifokorning so'zlariga ko'ra, saraton ehtimolini minimallashtirish uchun yog'li va sho'r ovqatlarni iste'mol qilishni cheklash, shuningdek, parhezga ko'proq ko'katlar va sabzavotlarni qo'shish kerak.

    “Dudlangan go'sht, yog'li va sho'r ovqatlarni iste'mol qilishni kamaytiring. Bunday mahsulotlarni ko'p iste'mol qilish surunkali kasalliklar bilan bog'liq muammolarga bilvosita ta'sir qiladi, bu esa o'z navbatida saratonga olib kelishi mumkin”, deb tushuntirdi Yevgeniy Cheremushkin.

    Shifokor, shuningdek, oziq-ovqat konservantlari uchun ishlatiladigan kimyoviy moddalar ham o'sma paydo bo'lish xavfini oshirishini ta'kidladi.

    Mutaxassis glyukoza universal energiya manbai ekanligini, ammo parhezda shakarning ortiqcha bo'lishi ham saraton rivojlanishiga olib kelishini ta'kidladi, deb xabar beradi mir24.tv.