Uning so'zlariga ko'ra, ozish va xolesterinni kamaytirish uchun eng yaxshi sabzavotlardan biri baqlajon bo'lib, uning tarkibidagi antosiyaninlar antiseptik xususiyatlarga ega va yallig'lanish jarayonlarining rivojlanishiga to'sqinlik qiladi.
“Ularning eng keng tarqalgani (antosiyaninlardan) nasunin. U asosan qobig'ida mavjud bo'lib, umumiy antosiyaninlarning 70-90 foizini tashkil qiladi va organizmni oksidlovchi stressdan, hujayralarning shikastlanishidan va himoya mexanizmlarining zaiflashuvidan himoya qiladi”, deydi Antipova.
Bundan tashqari, baqlajon shifo uchun muhim jarayonlarda ishtirok etadigan xlorogen kislotani - antitumor, antioksidant, gipoglikemik, gipoxolesterolemik, virus va mikroblarga qarshi kislotalarni o'z ichiga oladi. Bundan tashqari, bu sabzavot juda ko'p foydali ozuqa moddalarga ega: u B guruhiga mansub vitaminlar, karotin, kaltsiy, kaliy, fosfor, temir, marganets, magniy, foliy kislotasi va kletchatkaga boy, deyiladi iz.ru saytida.