2100 dan ortiq odam ishtirok etgan tadqiqot natijalari shuni ko'rsatdiki, o'rta yoshdan boshlab muhim yog' kislotalarini ko'p iste'mol qilish miya tuzilishi va fikrlash qobiliyatiga ijobiy ta'sir ko'rsatadi.
Omega-3 organizm uchun muhim yog' kislotasi hisoblanadi, ularni o'z-o'zidan sintez qila olmaydi va shuning uchun oziq-ovqat orqali ta'minlanadi. Ba'zi yog'li baliqlar, shuningdek, yong'oq, chia urug'i, zig'ir moyi va boshqalar Omega-3 ning juda yaxshi manbalari sanaladi.
Omega-3 yog' kislotalari ko'z to'r pardasi, miya va asab tizimining rivojlanishi va faoliyati uchun zarurdir. Tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, ularni iste'mol qilish qon bosimini va qondagi triglitseridlar miqdorini pasaytirish orqali yurak-qon tomir tizimi faoliyatini yaxshilaydi.