Mutaxassisning fikricha, chuqur qayta ishlash natijasida olingan mahsulotlar oshqozon-ichak tizimiga eng ko'p zarar yetkazadi. Ular kimyoviy moddalarni o'z ichiga oladi va foydali ozuqa tolasi kam. Ularsiz shakar qonga sekinroq so'riladi, ichaklarda ich qotishi va noqulaylik paydo bo'ladi.

“Ichaklardagi eriydigan ozuqa tolasi ichak devorlarini mexanik shikastlanishdan himoya qiluvchi himoya shilliq qavatiga aylanadi”, deb ta'kidladi diyetolog.

Gazlangan shirin ichimliklardan va qadoqlangan sharbatlardan voz kechgan ma'qul. Agar ular tarkibida karbonat angidrid bo'lsa, bu ichak, oshqozon shilliq qavatini bezovta qiladi va shu bilan meteorizmni keltirib chiqaradi.

Mutaxassis, shuningdek, qizil go'sht va undan tayyorlangan mahsulotlarning xavfliligi haqida ogohlantirdi. Ularni iste'mol qilish ichak saratoni xavfini oshiradi. Qizil go'shtni haftada ikki martadan ortiq iste'mol qilmaslik kerak, deyiladi rambler.ru saytida.