Mutaxassisning fikriga ko'ra, bunday oziq-ovqat odatda transyog'larni va ko'p miqdorda shakarni o'z ichiga oladi.

“Konfetning glisemik indeksi 100 birlikni tashkil qiladi. Iste'mol qilingach darhol yog'ga aylanadi. Shakar nafaqat oq zahar, balki saraton hujayralarini oziqlantirish uchun ajoyib manbadir”, deb yozdi Gadziyan Telegramdagi sahifasida.

Fan nomzodi do'konlarda sotib olinadigan souslarga e'tibor qaratishga chaqirdi, iste'molchilar esa ularga yetarlicha e'tibor qaratmaydi.

Uning ta'kidlashicha, bir necha osh qoshiq mayonez sabzavotli salatning barcha foydali xususiyatlarini yo'qqa chiqaradi, ketchup esa shakar, tuz, ta'm beruvchi qo'shimchalar, konservantlar va stabilizatorlarning aralashmasi bo'lib, 20 foiz shakardan iborat, deb xabar beradi mir24.tv.