Bu haqda terapevt Kamila Isayeva aytib o'tdi. Mutaxassis yoshlik va salomatlikni saqlash uchun bir qator mahsulotlardan voz kechishni maslahat berdi.
Uning so'zlariga ko'ra, turli xil oziq-ovqat qo'shimchalari – konservantlar, rang beruvchi va quyuqlashtiruvchi moddalar, shuningdek, shakar qarishni tezlashtirishi mumkin. Ratsionda ularning ortib ketishi birinchi navbatda, terining holatiga salbiy ta'sir qiladi, toksinlar hosil bo'lishiga olib keladi va teri kollageniga zarar yetkazadi.
Dunyoda o'limning asosiy sabablaridan biri yurak-qon tomir kasalliklari bo'lib, sosika, kolbasa va boshqa qayta ishlangan go'sht mahsulotlarini iste'mol qilish bilan ularning xavfi yanada ortadi, dedi shifokor. Bundan tashqari, bunday mahsulotlar organizmda xolesterin miqdorining oshishiga, qandli diabet va kolorektal saratonga olib kelishi mumkin.
Terapevt yuqori harorat ta'sirida ozuqa moddalari, vitaminlar va minerallarning 90 foizini yo'qoladigan yuqori bosimga ega pishirgichda ovqat pishirmaslikni tavsiya qildi.
Bundan tashqari, spirtli ichimliklarni iste'mol qilishni cheklash zarur. Muntazam ravishda spirtli ichimliklarni iste'mol qiladiganlarda ularni iste'mol qilmaydiganlarga qaraganda Alsgeymer kasalligi oldinroq rivojlanadi, deb xabar beradi mir24.tv.