Diyetolog ichaklar uchun eng foydali mahsulotlarni sanab o'tdi

    Cho'g'da pishirilgan olma va qo'ziqorin yo'g'on ichak salomatligi uchun eng foydali hisoblanadi.

    Olma yallig'lanishda yordam beradigan, tanadan barcha zararli moddalarni chiqarib tashlaydigan, eriydigan tolalarga ega bo'lgan pektinga boy. Ushbu mahsulot vazn yo'qotishga yordam beradi, deydi umumiy amaliyot shifokori va diyetolog Yelena Tixomirova.

    Qo'ziqorinlarda ko'p miqdorda qo'ziqorin tolasi mavjud bo'lib, u oshqozon-ichak tizimida deyarli so'rilmaydi va yo'g'on ichak orqali o'tadi. Ushbu mahsulot tarkibidagi tolalar yo'g'on ichakdan o'tib, zararli moddalarni oladi va keyin ularni tashqariga chiqaradi.

    Qo'ziqorinlarda deyarli kaloriya yo'q. U qo'ziqorin tolasiga asoslangan, shuning uchun ularda ozgina protein mavjud va u tanada so'rilmaydi. Bundan tashqari, bu qo'ziqorinlarda yog' va uglevodlar mavjud emas. Mutaxassisning aytishicha, tolalar bakteriyalar uchun ozuqa manbai hisoblanadi, shuning uchun qo'ziqorin yo'g'on ichakda bifidus va laktobakteriyalarni saqlash uchun muhim ahamiyatga ega, deyiladi mir24.tv saytida.