Uning so'zlariga ko'ra, grechkaning tarkibida ko'p miqdordagi magniy borligi bois keksa odamlarda metabolik jarayonlarni qo'llab-quvvatlaydi, qon bosimini pasaytiradi va asab tizimini tinchlantiradi.
Grechka tarkibida kvertsetin mayda kapillyarlarni va umuman yurak-qon tomir tizimini mustahkamlashga yordam beradigan tabiiy biokimyoviy modda. Solomatinaning so'zlariga ko'ra, grechka oson hazm bo'ladigan o'simlik oqsilining yaxshi manbai hisoblanadi.
“O'simlik oqsili hayvon oqsiliga xos bo'lgan, ya'ni to'liq hazm bo'lmay, keyin organizmni zaharlay boshlaydigan xususiyatlarga ega emas. Shu bois sabzavot oqsili bu borada keksalar uchun qulayroqdir”, deya tushuntirdi diyetolog.
Bundan tashqari, grechka tarkibida ortiqcha shakar va xolesterinni o'ziga oladigan tolalar mavjud.
Shu bilan birga, shifokor grechkani me'yordan ko'p miqdorda iste'mol qilmaslikka chaqirdi. Barcha foydali xususiyatlarga qaramay, uni haftasiga to'rt-besh martadan ko'p iste'mol qilmaslikni tavsiya qildi.
“Agar biz har kuni grechka iste'mol qilsak, boshqa mahsulotlar tarkibidagi foydali moddalarni yo'qotamiz. Bu foydali bo'lsa-da, qolganlarining o'rnini bosadigan bironta mahsulot yo'q”, deb ta'kidladi Solomatina, deyiladi mir24.tv saytida.