JSST oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqaruvchi va tayyorlovchi tadbirkorlarni transyogʻlardan voz kechishga chaqirmoqda. Bu borada hukumatlarga ham tegishli talablar bor.
G'azo sektoridagi 2,15 millionga yaqin tinch aholi oziq-ovqat tanqisligiga duch kelyapti.
Dunyodagi barcha mamlakat hukumatlari oziq-ovqat havfsizligini ta'minlash uchun imkonlari boricha kuch va mablag' sarf qilishiga qaramasdan oziq-ovqat mahsulotlari keltirib chiqaradigan kasalliklar sog'liqni saqlash tizimining jiddiy muammolaridan biri bo'lib qolmoqda.
AOKAda Sanitariya-epidemiologik osoyishtalik va jamoat salomatligi qo'mitasi rahbariyati ishtirokida matbuot anjumani o'tkazildi.
Goʻsht laboratoriya xulosasiga asosan isteʼmolga yaroqsiz ekani aniqlandi.
Markazning asosiy maqsadi bugungi kunda Oʻzbekistonda yetishtirilayotgan qishloq xoʻjaligi mahsulotlarini qayta ishlash jarayonidagi sifat nazoratini taʼminlashdan iborat.
Oʻzbekistonning oziq-ovqat xavfsizligi va sogʻlom ovqatlanishni taʼminlashning 2030-yilgacha moʻljallangan strategiyasi tasdiqlandi.
Bu haqda Senatning oziq-ovqat xavfsizligini taʼminlash boʻyicha seminarida maʼlum qilindi.
Ayni shu sabab bilan yiliga 420 ming kishi vafot etadi.
— Oziq-ovqat allergiyasi alomatlari bir necha daqiqadan ikki soatgacha bo'lgan davrda yuzaga keladi, - deydi Respublika ilmiy ixtisoslashtirilgan allergologiya markazi direktori Ilmira Razikova.