Yogʻ-moy ishlab chiqaradigan korxonalarda “Oʻzyogʻmoysanoat” uyushmasi, Oʻzbekiston texnik jihatdan tartibga solish agentligi, Sanitariya-epidemiologik osoyishtalik va jamoat salomatligi xizmati mutaxassislari bilan hamkorlikda yogʻ-moy ishlab chiqarishdagi talablar boʻyicha nazorat tadbirlari oʻtkazib kelinmoqda.
Toshkentdagi supermarketlarda iyul oyida 9 turdagi (guruch, bugʻdoy uni, shakar va boshqalar) mahsulotlarining eng past narxi oʻzgarishsiz qolgan.
Oʻzbekiston Respublikasi Prezidentining “Qishloq xoʻjaligi va oziq-ovqat sohasidagi islohotlarni jadallashtirish boʻyicha qoʻshimcha chora-tadbirlar toʻgʻrisida”gi qarori (PQ-227-son, 20.06.2024-y.) qabul qilindi.
AOKAda Sanitariya-epidemiologik osoyishtalik va jamoat salomatligi qo'mitasi rahbariyati ishtirokida matbuot anjumani o'tkazildi.
Oktabrdan dekabrgacha mamlakat boʻylab 10 dona tuxumdan iborat toʻplam narxi oʻrtacha narxi 34 foizga qimmatlab, 97 rubldan 116,5 rublga yetgan.
Garvard sog‘liqni saqlash maktabi tomonidan o‘tkazilgan tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, kuniga bir marta achchiq ovqat iste’mol qilish kasalliklardan o‘lim xavfini 14 foizga kamaytiradi.
Joriy yilning 12-15 sentyabr kunlari Malayziya poytaxti bo'lib o'tayotgan “MIHAS-2023” Xalqaro halol mahsulotlar ko'rgazmasida O'zbekiston vakillari ham ishtirok etdi.
“Sirdaryo–Xitoy” biznes forumi qatnashchilari Sirdaryo viloyati Xovos tumanida O‘zbekistonda ilk bor barpo etilayotgan “Oziq-ovqat sanoat texnoparki” va hududda amalga oshirish mumkin bo‘lgan innovatsion loyihalar taqdimoti bilan tanishdi.
— Oziq-ovqat allergiyasi alomatlari bir necha daqiqadan ikki soatgacha bo'lgan davrda yuzaga keladi, - deydi Respublika ilmiy ixtisoslashtirilgan allergologiya markazi direktori Ilmira Razikova.
Tahlil uchun supermarketlardagi 100 turdagi 6483 ta isteʼmol tovarlari boʻyicha statistik maʼlumotlar web-scraping yoʻli bilan yuklab olindi.