Garvard sog‘liqni saqlash maktabi tomonidan o‘tkazilgan tadqiqotlar natijalariga ko‘ra, kuniga bir marta achchiq ovqat iste’mol qilish kasalliklardan o‘lim xavfini 14 foizga kamaytiradi.
Joriy yilning 12-15 sentyabr kunlari Malayziya poytaxti bo'lib o'tayotgan “MIHAS-2023” Xalqaro halol mahsulotlar ko'rgazmasida O'zbekiston vakillari ham ishtirok etdi.
“Sirdaryo–Xitoy” biznes forumi qatnashchilari Sirdaryo viloyati Xovos tumanida O‘zbekistonda ilk bor barpo etilayotgan “Oziq-ovqat sanoat texnoparki” va hududda amalga oshirish mumkin bo‘lgan innovatsion loyihalar taqdimoti bilan tanishdi.
— Oziq-ovqat allergiyasi alomatlari bir necha daqiqadan ikki soatgacha bo'lgan davrda yuzaga keladi, - deydi Respublika ilmiy ixtisoslashtirilgan allergologiya markazi direktori Ilmira Razikova.
Tahlil uchun supermarketlardagi 100 turdagi 6483 ta isteʼmol tovarlari boʻyicha statistik maʼlumotlar web-scraping yoʻli bilan yuklab olindi.
Joriy yil 29-30-mart kunlari Xitoyning Pekin shahrida “ALLFOOD EXPO 2023” Xitoy oziq-ovqat halqaro savdo-koʻrgazmasi boʻlib oʻtdi.
Saudiya Arabistonidagi yetakchi onlayn nashrlardan biri - “Alharir.info” veb-saytida «Toshkentda «Uz Food 2023» xalqaro oziq-ovqat mahsulotlari va ishlab chiqarish texnologiyalari ko‘rgazmasi o‘tkaziladi» sarlavhali axborot materiali joylashtirildi.
Dehli shahrida O'zbekiston, Hindiston, Qozog'iston, Qirg'iziston, Tojikiston va Turkmaniston tashqi ishlar vazirliklari mas'ul xodimlari darajasida Afg'oniston bo'yicha «Hindiston-Markaziy Osiyo» shaklidagi Qo'shma ishchi guruhining birinchi yig'ilishi bo'lib o'tdi.
Oʻzbekistonning Kuala-Lumpurdagi elchixonasi koʻmagida “Oʻzkimyoimpex” MCHJ, Malayziya qishloq xoʻjaligi va oziq-ovqat xavfsizligi vazirligi vakillari hamda ushbu mamlakatning Fermerlar milliy assotsiatsiyasi rahbariyati oʻrtasida onlayn uchrashuv tashkil etildi.
Mamlakatimizning Kiyevdagi elchixonasida Ukraina oziq-ovqat xavfsizligi va isteʼmolchilar huquqlarini himoya qilish davlat xizmati raisining o‘rinbosari Olga Shevchenko bilan muzokaralar bo‘lib o‘tdi.