Yoshi 50 dan oshib 60 ga yaqinlashgan odamlar uchun tez-tez ovqatlanish va trans yogʻlarni koʻp qabul qilish zararlidir. Bunday yoshdagi insonlar koʻproq zaytun yogʻi va baliq mahsulotlarini koʻproq isteʼmol qilishlari zarur. Bu haqda “Moskva 24” saytiga diyetolog Evgeniy Arzamassev intervyu bergan.
50 yoshdan oshganlar ba'zi mevalardan voz kechib, ovqatlanish ratsioniga e'tibor qaratishi kerak.
Terapevt va diyetolog Yelena Tixomirova qulupnay qanday foydali xususiyatlarga ega ekani haqida ma'lumot berdi. Mutaxassisning so'zlariga ko'ra, unda foydali moddalar ko'p va kaloriya miqdori kam.
Kold-Spring-Xarbor (CSHL) laboratoriyasi olimlari keto-parhezi saraton belgilarini yaxshilashini aniqlashdi.
Diyetolog Yevgeniya Pegova tushlikda qanday ovqatlar iste'mol qilish kerakligi yuzasidan tavsiyalar berdi.
Deyarli barcha ziravorlar yallig'lanishga qarshi, og'riq qoldiruvchi xususiyatlarga ega bo'lib, ular minimal dozasi ham organizmga samarali ta'sir ko'rsatadi.
Shifokor-diyetolog, nutritsiolog va “Doktor” telekanali eksperti Natalya Nefedova kabobni salomatlikka zarar yetkazmaydigan qilib tayyorlash yuzasidan tavsiyalar berdi.
Bulg'or qalampiri keksa odamlarga ateroskleroz, podagra, qandli diabet va gipertoniya kasalliklarining oldini olishda yordam beradi.
Cho'g'da pishirilgan olma va qo'ziqorin yo'g'on ichak salomatligi uchun eng foydali hisoblanadi.
Sport diyetologi va nutritsiolog Anton Brikin bahorda qaysi mevalar organizm uchun eng foydali ekanligini aytdi.